Wycieczka do Szkoły Przemysłu Spożywczego

W ramach poznawania nowych zawodów uczniowie klasy VI c byli na warsztatach piekarniczo-cukierniczych. W czasie warsztatów uczniowie wypiekali bułeczki z ciasta drożdżowego oraz przygotowywali desery z biszkoptów, bitej śmietany w różnych smakach, czekolady oraz ozdób. Do ozdabiania deserów wykorzystali też żelowe kuleczki wykonane w kuchni molekularnej. W pracowni chemicznej badali twardość wody, świeżość mleka, ilość cukru i kwasu w produktach oraz rozpoznawali przyprawy przy pomocy wzroku i węchu. Zostali też zapoznani z ofertą edukacyjną szkoły. Na koniec warsztatów mogli zjeść swoje wypieki. Było smacznie i ciekawie.

W Szkole Spożywczej 1 W Szkole Spożywczej 2 W Szkole Spożywczej 3 W Szkole Spożywczej 4 W Szkole Spożywczej 5 W Szkole Spożywczej 6 W Szkole Spożywczej 7 W Szkole Spożywczej 8 W Szkole Spożywczej 9 W Szkole Spożywczej 10 W Szkole Spożywczej 11 W Szkole Spożywczej 12 W Szkole Spożywczej 13 W Szkole Spożywczej 14 W Szkole Spożywczej 15 W Szkole Spożywczej 16 W Szkole Spożywczej 17 W Szkole Spożywczej 18 W Szkole Spożywczej 19 W Szkole Spożywczej 20 W Szkole Spożywczej 21 W Szkole Spożywczej 22 W Szkole Spożywczej 23