Obiady

 

  • Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  • Koszt jednego obiady wynosi 3,80 zł
  • W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  • Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  • 1 przerwa 11:35 - uczniowie klas 4 i 5

    2 przerwa 12:40 - uczniowie klas 6 i 7

    Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach

 

15.01

poniedziałek

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki, kasza pęczak, gulasz wieprzowy z warzywami, surówka z ogórka i cebuli,  ciasteczko zbożowe, kompot 

(alergeny: gluten, mleko seler)

16.01

wtorek

Zupa ryżowa z natką pietruszki, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, marchewka gotowana, owoc, kompot

(alergeny: gluten, seler, jaja)

17.01

środa

Zupa kalafiorowa, pierogi z mięsem, kapusta zasmażana, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler, jajka)

18.01

czwartek

Zupa pomidorowa z kluseczkami, ziemniaki, paluszki rybne, surówka porowa, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler, ryby, jaja)

19.01

piątek

Grochówka, makaron z truskawkami i musem z jogurtu naturalnego, soczek owocowy (alergeny: gluten, mleko seler, jaja)

22.01

poniedziałek

Zupa jarzynowa, kasza gryczana, pulpety w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler, jajka)

23.01

wtorek

Manna na rosole z natka pietruszki, ziemniaki, filet z halibuta smażony, surówka z kiszonej kapusty, kompot

(alergeny: gluten, seler, jaja, ryby)

24.01

środa

Zupa brokułowa, kopytka, bitka wołowa w sosie, surówka z marchewki i ananasa, owoc, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler, jaja)

25.01

czwartek

Zupa ogórkowa, ziemniaki, karczek zasmażany z cebulą, buraczki, kompot

(alergeny: gluten, mleko seler)

26.01

piątek

Żurek na białej kiełbasie, pierogi z serem i musem z jogurtu naturalnego, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko seler, jaja)


Numery alergenów wystepujących w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

link do bip