Logo_PNW_colour.jpg

 

link do bip


DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

19.02.2018


pieczywo mieszane z masłem, ser żółty,papryka, sałata lodowa,

napar z mięty

kawa zbożowa  na mleku



rzodkiew

krupnik na kurczaku z natką

 

kluseczki leniwe z jabłkiem prażonym,

kompot jagodowy


 

pieczywo z siemieniem lnianym, z masłem, kiełbasa żywiecka-drobiowa

ogórek świeży, pomidor,

napar z lipy

 

WTOREK

20.02.2018



zupa: płatki ryżowe  z mlekiem

pieczywo 5 ziaren z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka,

herbata owocowa

 

  mandarynki

pomidorowa na kurczaku z makaronem

 

pulpety z indyka, kasza pęczak, surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym,

kompot z czarnej porzeczki

koktail truskawkowy

bułeczka wrocławska

z masłem

ŚRODA

21.02.2018

pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej, ogórek kwaszony

herbata z cytryną i miodem


jabłko/ sok warzywno-owocowy

zupa: krem cebulowy z grzankami, na maśle

 

kotlety mielone wieprzowe, ziemniaki z koperkiem, buraczki gotowane,

kompot wiśniowy

kasza manna na mleku z musem malinowym



CZWARTEK

22.02.2018

kluseczki lane na mleku,


bułeczka gryczana  z masłem, twarożek z rzzodkiewką,

herbatka malinowa

marchew/sok warzywno-owocowy

zupa: ogórkowa na maśle

 

gulasz z indyka w sosie własnym, kasza gryczana palona, surówka z selera i żórawiny,


kompot truskawkowy

pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidorki cherry,

herbata z cytryną imiodem

PIĄTEK

23.02.2018

dzień bezmięsny

pieczywo z siemieniem lnianym i z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem,

kakao na mleku,

herbatka żórawinowa

 

winogrona

zupa szczawiowa  na maśle


ryba miruna w panierce z otrąb, ziemniaki z koperkiem,

surówka z kapusty kwaszonej z oliwką,

kompot śliwkowy


wafle andruty,

powidła śliwkowe,

bawarka.