Miejskie
Przedszkole nr 2
w Zgierzu

Jadłospis

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, bazylia, majeranek, oregano, rozmaryn, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, ocet jabłkowy.

Zgodnie z informacjami od producentów wyroby mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Suszone owoce oraz nasiona, które są podawane dzieciom do posiłków zgodnie z informacją od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.

  Alergeny występujące w posiłkach
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzechy ziemne (arachidowe)
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne